Karácsonyi versek a szeretetről

Teljesen természetesnek vesszük, ha a karácsonyi versek a szeretetről szólnak, még akkor is, ha olykor magunk sem tudjuk megállapítani, hogy szeretet alatt mit értünk. Ragaszkodást? Birtoklást? Önfeláldozást? Hűséget? Vagy ezeknek az érzéseknek az isteni keverékét, minden jósággal és állhatatossággal fűszerezve?

A karácsonyi versek a szeretetről még azok számára is hitelesek, akik önmagukat ateistának vallják, hisz van egy pont az évben, az a néhány nap, amikor felekezeti hovatartozás nélkül mindenki számára fontossá válik a szeretet. Mindenki azt kívánja a másik embernek, még ha csak protokolláris a kívánság is, hogy a karácsonya legyen Boldog, Békés, ez a két szó azonban képes önmagában hordozni a nagybetűs  Szeretet jelentését is.

Nem csoda, ha a világirodalom költői, írói, művészei, és nagy gondolkodói is megpróbálták a maguk eszközeivel elmondani mit jelent számukra a karácsony. Legyenek versek, könyvek, zeneművek festmények vagy bármilyen más alkotás, ami a karácsonyi szeretetről szól, mindannyiunk feltöltődésére szolgál.

Márpedig az évnek ez a téli időszaka, amikor amúgy is hajlamosak vagyunk a depresszív világnézetre, fogékonyabbak vagyunk a szeretetlenségre, a karácsony a lehető legjobb pillanatban kopog be az ajtónkon, hogy feltöltse az egész évben lemerült szeretet és energiaraktárainkat. Ha ehhez hozzásegítenek a karácsonyi versek a szeretetről, akkor ideje már most az adventi időszakban megkezdeni a töltekezést!

Ugyanakkor az ideális az lenne, ha a karácsonyi hangulat és érzés egész évben képes lenne kitartani az emberek szívében, ehhez a karácsonyi versek a szeretetről megerősítésnek egész évben rendelkezésünkre állnak.