DAVID ARTS pályázati kiírás – Istenes versek írására

Sokan, sokfélék vagyunk, de mindenkiben rejtőzhetnek olyan tálentumok, amelyek idő, akarat vagy alkalom hiányában nem tudnak felszínre törni, kiteljesedni. Lehetséges, hogy csak olvasni szereted a verseket, ám az is megtörténhet, hogy próbálkoztál már versírással, csak motiváció hiányában abbahagytad, netán aktív költő vagy, és folyamatosan keresed a lehetőségeket.  Bárhogy is legyen, lehetséges, hogy ez a pályázati kiírás épp neked szól vagy egy kedves ismerősödnek! 🙂 Ajánlom szeretettel!

 

A DAVID ARTS

2016-os antológiájának pályázati kiírása.

/Kérjük, olvassa el figyelmesen!/

/Köszönettel vesszük, ha a kiírást ajánlja írással foglalkozó ismerőseinek!/

 

A pályázatbeadás határideje: 2016. február 29.

A pályázaton részt vehet minden magyar anyanyelvű amatőr és hivatásos író, költő. Korhatármegkötés nincs. Jogtiszta, kizárólag ÚJ pályaművek küldhetők be!

Ha a szerző korábban írt műve illeszkedik valamelyik témakörhöz,

s azt még SEHOL NEM PUBLIKÁLTA, kis átalakítással elfogadjuk.

/A publikálás minden olyan írásra értendő,

mely Interneten bárhol, vagy írott sajtóban megjelent/

Témakörök:

Kifejezetten és szorosan Istenről, vagy Istenhez, Jézusról vagy Jézushoz szóló szabad versek!

Nem közhelyes, költői képekben gazdag verseket várunk!

– Nem rímeset, szabad verseket! –

Aki szeretne segédanyagot a szabad versírásról,

jelezze a pályázatban megadott e-mail címen!

KÉRÉSEK:

  • A vers címe rövid legyen, max. 3 szóból álljon, ne legyen a vers első sora, alcím sem kell!
  • Ne kezdődjön minden kezdő verssor nagybetűvel!
  • Tilos szerkesztett, PDF-ben pályázati verset beküldeni, tabulátort használni!
  • A vízszintes és a függőleges margó 2,5 cm, a sortávolság 1.5, a betűtípus Times New Roman, 12 pontos, a vers balra zárt legyen.
  • Minden verset külön fájlban csatolva kérünk. A fájlnévben a szerző vezetékneve és a mű címe szerepeljen! Pl: Kovacs_Istennel az úton

A vers a szerző nevével induljon, ezt kövesse a mű címe, s atán jöjjön a vers.

  • ERRE NAGYON KÉRJÜK ODAFIGYELNI!!! – a vers szóközökkel együtt maximum 840 karakter legyen, mivel a könyv tervezett. Ugyanakkor a művek terjedelme ne térjen el nagyon a megadott mennyiségtől sem a kevesebb, sem a több karakter felé.

/Politikai /vagy furfangosan elrejtet politikai élcelődésű/, Istent káromló, vagy a létezését megkifogásoló versek nem kerülnek lektorálásra, ebből adódóan beszerkesztésre sem/

Aki plagizálást követ el, maga felel tettéért,

ez esetben a felelősség nem a szerkesztőséget terheli!

  • Az első vers küldésekor – akik nem tagjai a műhelynek – az alábbiakat kérjük csatolmányként elküldeni:
  • 1500 karakternyi 1. szám 1. személyben írt mesélősebb életút. /Nem ars poetica, nem amerikai életrajz!/
  • Irányítószámmal ellátott állandó lakcím, legalább egy elérhető telefonszám. Akinek van Skype-ja, írja meg a címét, hogy a versek lektorálása során esetlegesen hangban is tudjunk kommunikálni.
  • Azok a szerzők, akik nem tagjai a DAVID ARTS-nak, tőlük – az antológia küllemi igényessége miatt – 2 szuperminőségű, színes portréképet kérünk jpg formátumban – szintén az első versküldésekor -, mely minimum 800 kb legyen, mely a szerkesztett életrajzzal együtt kerül az antológiába.

Tájékoztató:

Az antológia A5-ös méretben készül. Kizárólag azt a pályázatot tekintjük érvényesnek, mely a megadott témakörökben, s ha mind a jelzett 10 vers határidőig beérkezik. A pályázati műveket kiemelt szakmai zsűri lektorálja.

/A lektorálás tartalmi, stílusbeli, műfaji beleszólást jelent, nem pedig a vers átírását!/ A 10 beküldött pályaműből kizárólag a legjobb művek kerülnek beszerkesztésre. A műhely 13 éves gyakorlata azt mutatja, hogy ez úgy 6-7 művet jelent minimum. A lektorálást követően a műveket visszaküldjük a szerzőnek, melyek kizárólag egyeztetés után kerülnek végleges beszerkesztésre.

A pályaműveket kérjük nem egyszerre elküldeni, hanem ahogy egy-egy mű elkészül, folyamatosan a palyazat2016{kukac}davidarts.hu e-mailre jöjjön.

Megjelenés:

A pályázat önköltséges. A nyomda- és minden egyéb kiadással járó költség 20.000 Ft, amit a beküldött 5. lektorált vers után személyesen kell befizetni, ekkor arról is nyilatkoznak, hogy műveik saját szellemi termékük, stb.

***

Az antológia színvonalas, zenés-műsoros bemutatója előreláthatólag, 2016. május végefelére tervezett. A könyvbemutató pontos időpontjáról és helyszínéről miden szerzőt időben értesítünk, mely Budapesten kerül megrendezésre.

A bemutatón minden pályázó 10, azaz tíz tiszteletpéldányt vehet át, mellyel a nyomdaköltségre befizetett összeg a tiszteletpéldányok könyvértékével teljes egészében visszatérül.

A legjobb verseket beküldők David Arts Alkotói Nívódíjban részesülnek.

Ihletben gazdag alkotóidőt kíván a DAVID ARTS!