8+1 Istennel kapcsolatos idézet

Fórián Andrea

Sokszor kerülünk abba a helyzetbe, hogy szeretnénk egy frappáns, sokat mondó, markáns, megható vagy épp csak egy a témánkba illő idézetet megosztani, ami nem feltétlenül magyar költők versei. Hanem egy jól megfogalmazott, jól irányzott gondolat, amit olyan ember vésett papírra, akire felnézünk, akit regényein és írásain keresztül már ismerünk.

Összeszedtem néhány olyan idézetet, írók, költők, tanítók tollából, akiknek a szavai hitelesen csengenek számunkra is.

Ha baj van, sose embert kérdezz, mindig csak Istent, az ember esetleg téved, Isten soha, legfeljebb saját érdekedben késik a válasszal. 
Szabó Magda

Most tanultam meg,hogy nem azt kérem Istentől,hogy teljesítse azt amit én elterveztem, hanem,hogy segítsen megérteni, mi az értelme annak,amit ő tesz velem.

Wass Albert

Kétféle ember foglalkozik állandóan az Istenséggel: a hívő és az ateista. Ők kedvesek az Úr színe előtt. A hit számára csak az az ember veszélyes, akit ez a probléma hidegen hagy.

Popper Péter
Maga hisz Istenben? (…)
A tudomány azt mondja nekem, hogy Istennek léteznie kell. Az agyam azt mondja, hogy soha nem fogom megérteni Istent. És a szívem azt súgja, hogy nem is kell megértenem.
Dan Brown

Jézust a farizeusok csak egyszer feszítették keresztre, a keresztények viszont számtalanszor.

Lucian Blaga

Isten mindentudó. Miért mindentudó? Mert az abszolút szeretet az abszolút tudás.

Gyökössy Endre

Isten 86,400 másodpercet adott ajándékba neked ma. Használtál-e akár csak egyet is, hogy megköszönd?

William Arthur Ward

Amikor a megoldás egyszerű, Isten válaszol.

Albert Einstein

Isten nem az ember szemével néz, hanem sokkal élesebb, messzebb látó szemmel; nem úgy ítél, mint az emberek, hanem sokkal-sokkal bölcsebben.

Charlotte Bronte

Forrás: citatum.hu