Karácsonyi versek – lehetne minden nap karácsony!

Lassan azt kell észrevennünk, hogy ismételten, rohamléptekben közeledünk egy újabb karácsonyi időszak felé. Mosolyt csalhat az arcokra, hogy máris elővesszük a karácsonyi témát, de ez egy olyan pont az életünkben, amit még a legkeményebb szívű ember is izgatottan tud várni.

Érdekes megfigyelni, hogy karácsony tájékán mindenkiben megszólal a szeretet, vagy legalábbis az ünnepi várakozás hozadékaként szeretetnek hitt és gondolt érzések kivétel nélkül fellobbannak. Még, ha nem is tudatosan őszintén, de mindenkiben ott van.

Ugyanis a szeretet a kulcsa mindennek!

Bármit magyarázhatunk, önigazolhatunk a végtelenségig, de akkor is a szeretet az, amivel át lehet vészelni a mindennapok mókuskerekét.

De hol van a karácsonyi szeretet egész évben? Az adventi időszakban akár karácsonyi versekkel, akár karácsonyi dalokkal, énekekkel rá tudunk készülődni, fel tudjuk lazítani lelkünkben az egész évben felgyűlt, lerakódott és megkeményedett szemetet.

Ebben, ha hisszük, ha nem, óriási jelentősége és szerepe van azoknak a leírt szavaknak, amelyek erős spirituális megtapasztalásból íródtak, így számunkra is hasznosíthatók a jelenben, a mában.

A karácsonyi versekkel azért van szerencsénk, mert egész évben, amikor úgy érezzük csökken bennünk a szeretet szintje, nem tudunk úgy őszinte érdeklődéssel, szeretettel fordulni embertársainkhoz, mint, ahogyan azt szeretnénk, akkor egy karácsonyi vers elolvasása sokat segíthet ezen átlendülni.

Hisz lehetne minden nap karácsony!

Élhetne bennünk, – nem csak az adventi tudatos rákészülődős időszakban, majd a karácsony és az utána következő egy-két hétben – hanem júniusban, júliusban, augusztusban is a karácsonyi érzés, a karácsonyi szeretet.

Semmi nem akadályoz meg bennünket abban, hogy érezzük!

Olvassunk karácsonyi verseket akár egész évben, olvassunk istenes verseket, bármikor, amikor úgy érezzük szükségünk van útmutatásra, szükségünk van feltöltődésre!