Karácsonyi versek – lehetne minden nap karácsony!

Lassan azt kell észrevennünk, hogy ismételten, rohamléptekben közeledünk egy újabb karácsonyi időszak felé. Mosolyt csalhat az arcokra, hogy máris elővesszük a karácsonyi témát, de ez egy olyan pont az életünkben, amit még a legkeményebb szívű ember is izgatottan tud várni.

karacsonyi_versek

Érdekes megfigyelni, hogy karácsony tájékán mindenkiben megszólal a szeretet, vagy legalábbis az ünnepi várakozás hozadékaként szeretetnek hitt és gondolt érzések kivétel nélkül fellobbannak. Még, ha nem is tudatosan őszintén, de mindenkiben ott van.

Ugyanis a szeretet a kulcsa mindennek!szeretet

Bármit magyarázhatunk, önigazolhatunk a végtelenségig, de akkor is a szeretet az, amivel át lehet vészelni a mindennapok mókuskerekét.

De hol van a karácsonyi szeretet egész évben? Az adventi időszakban akár karácsonyi versekkel, akár karácsonyi dalokkal, énekekkel rá tudunk készülődni, fel tudjuk lazítani lelkünkben az egész évben felgyűlt, lerakódott és megkeményedett szemetet.

karacsonyi_vers

Ebben, ha hisszük, ha nem, óriási jelentősége és szerepe van azoknak a leírt szavaknak, amelyek erős spirituális megtapasztalásból íródtak, így számunkra is hasznosíthatók a jelenben, a mában.

A karácsonyi versekkel azért van szerencsénk, mert egész évben, amikor úgy érezzük csökken bennünk a szeretet szintje, nem tudunk úgy őszinte érdeklődéssel, szeretettel fordulni embertársainkhoz, mint, ahogyan azt szeretnénk, akkor egy karácsonyi vers elolvasása sokat segíthet ezen átlendülni.

Hisz lehetne minden nap karácsony!

nyar_karacsonyi_vers

Élhetne bennünk, – nem csak az adventi tudatos rákészülődős időszakban, majd a karácsony és az utána következő egy-két hétben – hanem júniusban, júliusban, augusztusban is a karácsonyi érzés, a karácsonyi szeretet.

Semmi nem akadályoz meg bennünket abban, hogy érezzük!

Olvassunk karácsonyi verseket akár egész évben, olvassunk istenes verseket, bármikor, amikor úgy érezzük szükségünk van útmutatásra, szükségünk van feltöltődésre!