Lakásdekor a tavasz hangulatában

A tavasz hónapjai akkor hozzák el az igazi fizikai és spirituális megújulást, ha a környezetünket is kellően felfrissítjük.

Ehhez az időszakhoz hozzátartozik a sok szellőztetés, a tavaszi nagytakarításm, hiszen a letisztult környezetet tudjuk a legkönnyebben megújítani. Míg vannak, akik a helyzetet egy komplett lakásfelújítással kötik egybe, mások néhány apró dekorációs elem elhelyezésével tesznek csodát a hétköznapokban. Nézzük, hogyan lesz lakásunk igazán tavaszias küllemű.

Növények

Szerencse, hogy újra divatba jöttek a növények, hiszen sokan nem is gondolnák azt, mennyit számít egy-egy szép virág az otthonunk hangulatának kialakításában. A növények látványa önmagában is energetizál bennünket, de oxigéntermelő képességük külön jó hatással van a közérzetünkre.

Adódhatnak azonban olyan esetek, amikor az igazi növények nem jöhetnek számításba: asztma vagy allergia esetén érdemes helyettük művirágokat beszerezni. A mai művirágok tökéletes imitációi a valódiaknak és szépségük mellett számtalan más előnyük van. Alapesetben a vágott virág élettartama néhány napra tehető, míg a mesterséges változatok évekig ugyanolyan szépek maradnak. Nem igényelnek napfényt locsolást, így olyan szobákban is elhelyezhetjük őket, amelyek fekvésük folytán kevésbé benapozottak.

Apróságok

Az igazi lakás dekoráció nem a nagy ívű design sztorikon múlik, hanem az olyan apróságokon, melyeket lehet, hogy vendégeink elsőre észre sem vennének, azonban ha jól helyezzük el őket, nagyban hozzájárulhatnak otthonunk tavaszias hangulatához.

A bejárati ajtóra, illetve az étkező asztalra elhelyezhetünk olyan tavaszi virágokból készített koszorúkat, amelyek nem csupán jól mutatnak, de azt is jelzik, hogy a házigazda odafigyel a részletekre.

Az új évezredben igazán divatos kiegészítőnek számítanak a lámpások, amelyekbe apró mécsest, világító gömböket, de akár növényeket is elhelyezhetünk.

Ha pedig a dekoráción túl a kényelmi szempontok és a kikapcsolódás is számítanak, akkor érdemes néhány mécsest a fürdőszobában elhelyezni. Nemcsak romantikus hangulat világítást nyújtanak, de néhány röpke pillanatra kizökkentenek bennünket a valóságból.