Programok a fővárosban – 2019 ősz

A nyár elmúltával is akad bőven jó program Budapesten. Mozdulj ki lakásod kényelméből, fedezd fel a várost! A 2019-es őszi szezonra különböző kulturális, zenei, sport és közösségi lehetőségeket válogattunk össze nektek. Ebben a cikkben az Október-November havi eseményekről olvashattok egy-egy kis ízelítőt.

Zene

Október első felében sok neves előadó fog koncertezni, mind a hazai, mind a nemzetközi zenei színtérről. Október 4-én ad koncertet a Klebelsberg Kultúrkúriában a Kerekes Band, szeptember vége óta pedig folyamatosan tartják a különböző japán, amerikai és angol zenekarok koncertjeit a Dürer Kertben, a IV. Budapesti Desszert Feszt keretében. Az Ultrahang Fesztivál is Október elején kerül megrendezésre, ami szintén nemzetközi előadókat vonultat fel, több helyszínen.
A komolyzene szerelmesei sem maradnak koncert nélkül. A Szent István Bazilika orgona koncertjei, valamint a Budapest Gála Szimfónikus koncertjei egészen jövő év januárjáig folytatódnak!

Sport

Októberben a legnagyobb szerepet a labdarúgás kapja, az Európa-bajnoki selejtező és a Bajnokok Ligája miatt. Novemberben pedig az asztalitenisz események érdemelnek kiemelt figyelmet. A Világverseny is ekkor kerül megrendezésre, valamint az Asztalitenisz Bajnokok Ligája csoportkörök is November közepén várhatóak. Bővebb információ: itt.

Kultúra

Október 4 és 20 között rendezik meg Magyarország legnagyobb kortárs művészeti fesztiválját. A CAFe Budapest névre hallgató esemény több mint 40 helyszínt érint és csaknem 150 programot kínál az érdeklődőknek. Nem csupán magyar művészek, de a környező országok legjobb kortárs alkotói is részt vesznek az eseményen. A 17 napot felölelő fesztivál honlapja itt érhető el.

A múzeumok őszi fesztiválja is megrendezésre került az idén, szeptember 23 óra zajlik és egészen november 10-ig tart. Gyermekeknek, szülőknek és tanároknak, valamint a tudományok iránt érdeklődőknek kialakított programokkal, több száz helyszínen, országszerte.

Egyéb

A fesztiválokon, zenei és kulturális eseményeken kívül sok időszakos kiállítás is elérhető lesz az őszi hónapokban. A Természettudományi Múzeum Asztrofotók kiállítása és a gördeszkázás története Budapesten 1978-2019 című, a Deák Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában látható kiállítások például november végéig látogathatók.

Ezek lesznek tehát a következő hónapok főbb közösségi eseményei. Ha nem szeretnél otthon ülni és bővebb információ is érdekel róluk, a Facebook események között szerepel a többség, amelyiknek pedig van saját oldala, azt a cikkben el tudod érni.