Miben rejlik Kaposvár varázsa?

Séták a gyönyörű belvárosban, látogatás a Ripp-Rónai Emlékházba, wellness kényeztetés a Virágfürdőben: Kaposvárnak bizony megvan a csábereje és érthető, ha minden egyes nap szeretnéd érezni ezt a különleges atmoszférát.

A Jooble oldalán több mint 200 kaposvári állás vár rád, amennyiben úgy döntesz, gyökeret versz ebben a mesés városban. De nézzünk is utána, miért érdemes Kaposváron kezdeni új életet!

Álláslehetőségek Kaposváron

Amennyiben műszaki végzettséggel rendelkezel, remek a problémamegoldó képességed és nem riadsz meg a 3D-s tervező programoktól, akkor a gépésztervezői állás neked való.

Mi lesz a feladatod?

Az adott iparág nyomdagépeinek, berendezéseinek tervezése, technológiák fejlesztése, rajzkészítés és a dokumentációk felügyelete.

Kiválóan kommunikálsz és a véredben van a meggyőzés?

Az értékesítésben ennek bizony nagy hasznát fogod venni és középfokú szakmai végzettség is elegendő hozzá. Mit is csinál egy értékesítő?

Amikor először hallunk erről a munkáról, előfordulhat, hogy azok a bizonyos, általában rövid telefonbeszélgetések jutnak eszünkbe, amikor egy kedves hangú hölgy próbál ránk tukmálni egy olyan terméket, amire egyáltalán nincs szükségünk.

De ennél sokkal több van van ebben a szakmában. Terméket vagy szolgáltatást értékesíthetünk magánszemélyeknek vagy vállalkozásoknak, segíthetünk nekik rátalálni a valóban hasznos termékekre, amik akár meg is könnyíthetik az életüket.

Kaposváron több értékesítő állással is találkozhatsz és ha igazán belejössz, egy-kettőre feljebb kerülhetsz a ranglétrán.

Hamar befogadod az információkat, rendelkezel középfokú végzettséggel és empatikus embernek tartod magad? Legyél ügyfélkapcsolati munkatárs!

Mi lenne a feladat?

Adminisztrálás, új szerződések kötése, mérőkezeléssel kapcsolatos tevékenységek ellátása, illetve a telefonos megkeresések kezelése. Előnyt jelent, ha beszélsz valamilyen szinten angolul.

Kirándulási lehetőségek

Hosszú séták a friss levegőn hétvégenként: Mi is lehetne ennél jobb program? Magyarország leghosszabb mesterséges tava a Deseda-tó, ami igen népszerű kirándulóhely. Amennyiben kíváncsi vagy a tó élővilágára, érdemes bekukkantanod a hajó formájú Fekete István Látogatóközpontba. Az épületben található kiállítás a “Békalencse, vízipásztor, fakopáncs” címet viseli.

Csónakot és biciklit is tudsz bérelni, ennek köszönhetően úgy fedezheted fel a Deseda-tavat, ahogy szeretnéd. A nyugati partról például az egész panorámában gyönyörködhetünk.

Az északi részen az aborétum remek hely a kirándulás és a piknikezés szerelmeseinek. A tanösvények révén megismerhetjük az élővilágot, és ha szerencsénk van, közelről is megcsodálhatjuk a vadvirágokat.

Kihagyhatatlan élmény: A Rippl-Rónai Fesztivál

Kaposváron bizony számtalan programot próbálhatsz ki az év bármely szakaszában. Az egyik legismertebb pedig nem más, mint a több mint másfél évtizedes múlttal rendelkező Rippl-Rónai Fesztivál, ahol kiváló kiállítással és hangulattal találkozhatsz.

Bár a főszerepben Rippl-Rónai József művészete áll, más művészeti ágak is megjelennek, így egy igazán színes fesztiválon vehetsz részt. Folyamatosan megújul, de a régi és a modern elemek keveredésére mindig számíthatunk.

Kalandozás a gasztronómia világában

Isteni ételek, kávék, borok: amikor új helyre költözünk, bizony az sem utolsó szempont, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, ha gasztronómiáról van szó. Szerencsére emiatt Kaposváron egyáltalán nem kell aggódnunk, a kézműves söröktől kezdve a kávékölteményeken keresztül egészen a házias ételekig mindent megkóstolhatunk.

Szecesszió és klasszicizmus

A művészet kedvelőinek tökéletes helyszín Kaposvár, hiszen szinte olyan érzés, mintha a szecesszió és a klasszicizmus átölelne minket. Többen állítják, hogy a belvárosban sétálva egy teljesen új érzés keríti hatalmukba őket. Ez a korszellemnek köszönhető, ami átjárja egész Kaposvárt. Dorottya ház, barokk szobrok, Arany Oroszlán gyógyszertár: ez az egyedi hangulat téged is magával fog ragadni.

A vidéki élet szépsége

Maga a vidéki élet is rengeteg előnnyel jár, vegyük például a magánélet szentségét. Kaposváron jó esély van arra, hogy a legközelebbi szomszéd nem lakik közvetlen közeledben, sőt, az is előfordulhat, hogy nem is látja a házadat.

Új hobbid lehet: a kertészkedés. Mindig is szeretted volna magad termelni a saját ételeid? Vidéken olyan háziállatokat is tarthatsz, amiket mindig is szerettél volna, teheneket, lovakat vagy akár lámákat. Ha tyúkjaid vannak, saját szabadon tartott tojásaid lehetnek.
Közelebb kerülhetsz a természethez, a vadon élő állatvilághoz és akkor sétálhatsz a természetben, amikor csak szeretnél.

Nyugodtabb hétköznapok várhatnak rád. A városi élettel bizony stressz is jár, vidéken viszont kiélvezheted, hogy nem nyüzsög körülötted folyton-folyvást rengeteg ember.

Teljesen, vagy félig önellátó lehetsz. Megtermelheted a saját élelmedet. Ha úgy döntesz, hogy állatokat tartasz, akkor a belőlük származó termékeket (tej/tojás/méz) is eladhatod, hogy egy kis jövedelemre tegyél szert.

Természetesen a költözés nagy döntés és több pro és kontra érvet kell felsorakoztatni ahhoz, hogy biztos legyél abban, ez lesz a legjobb neked és családodnak.

Ami viszont egészen bizonyos, hogy Kaposváron nem csak a friss levegő és a színes programok fognak elvarázsolni: gondolni kell a mindennapokra is, viszont ha alaposan körbenézel a fentebb említett álláslehetőségek között, rá fogsz jönni, mennyi lehetőség áll előtted.