Mi az összefüggés a fényszóró polírozás, szélvédő javítás és az életünk között?

Ha arra asszociálunk, hogy egész életünk olyan, mint egy utazás, akkor könnyen asszociálhatunk egy olyan személyautóra, amellyel bejárjuk azt az utat, amit Fentről ránk szabtak.

Természetesen tudjuk, hogy ezzel az elmélettel csak és kizárólag azok az emberek tudnak azonosulni, akik hisznek a predestinációban, az eleve elrendelés azon formájában, hogy életutunk meghatározott rend szerint zajlik le: a születésnek a halálnak is pontos órája van, a közte lévő létnek pedig minden lépése, minden métere egy rajtunk kívül álló Hatalmasság irányítása, felügyelete alatt zajlik.

Hát nem éppen olyan ez, mint egy személyautóval való utazás?

A személyautóban utazás jelképezi az élet folyamát: el kell jutnunk A-ból B-be, minden esetben ez a végcél. „A” a születésünk ideje, ekkor ülünk be a jelképes személyautónkba, életünkbe, és járjuk be azt az utat, amíg elérünk „B”-be, az út végére. Ezt egyáltalán nem kell parafrazálni, mert mindenkinek hite szerinti döntése, hogy mit tekint „B”-nek.

Utazásunk során rengeteg utat bejárunk, és olykor életünket, ahogy egy személyautót is, szervizelni kell. Kavicsfelverődés, kisebb koccanások, konfliktusok, a belső tér tisztítása, a rutinszerű bizonyos időközönkénti olajcseréről nem is beszélve, és természetesen életünknek, akárcsak egy autónak olykor kívülről is meg kell szépülnie.

Érezted már azt a kellemetlen helyzetet, amikor úgy érzed nem látsz tisztán? Mint, amikor totálisan bemattult fényszóróval kell levezetned egy egész éjszakát, olyan érzésed támad, hogy sosem virrad fel.

Ilyenkor bizony hajlamosak vagyunk a környezetünket hibáztatni, pedig ezért nem az éjszaka a hibás, nem a szembe jövők fénye a (bár olykor az is), hanem egyértelmű jel, hogy a fényszóró polírozás aktuális! Érdemes életünkben is olykor véghez vinni annak az elvnek, hittételnek, ideológiának a polírozását, amely mutatja számunkra az utat, hogy ne tévelyegjünk!

Ugyanígy nem hanyagolhatjuk el életünk személyautójának szélvédőjén a kavicsfelverődéseket! Egy elhanyagolható pöttynek tűnik, amivel nem érdemes foglalkozni, ám később súlyosabb árat is fizethetünk érte, pedig a szélvédő javítás az első apró repedés vagy karc után sokkal olcsóbb, és kevésbé időigényes!

Ha most személyautóról lenne szó, akkor a szélvédő javítás Budapest és környékén hasonló elv szerint történne, és minél korábban fedezzük fel a problémát, annál kevesebb befektetéssel és utánajárással oldhatjuk meg.

Foto: pixabay.com free license